Skadestånd för brottsoffer i Sverige är låga och det är bra

Skadestånd till brottsoffer i Sverige är låga. Det är bra. Skadestådn ska nämligen betalas av brottslingen som ofta inte har de pengarna och därför hamnar i skuld. Skulder blir en person aldrig fri ifrån. Skulder innebär ofta att personens beroende av brott för sin försörjning eller delar av sin försörjning permanentas. Låga skadestånd begränsar den risken.

Höga skadestånd skulle sannolikt också innebär en större mängd skadeståndsmål som upptog plats och tid i våra rättssalar. Något som det redan idag finns för dåligt med. För att hinna med alla vanliga brottmåls skulle det sannolikt innebär mindre rättssäkerhet och färre åtal för mindre brott. Fler nedlagda utredningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements