Små privata välfärdsföretag är inte ett dugg bättre än riskkapitalister

Problemet med vinstdriven välfärd är inte ett problem som handlar om skattesmitande storföretag, riskkapitalbolag, som ägnar sig åt vård, skola och omsorg. Problemet är själva vinsten som drivkraft för den här typen av företag. Det skapar en lång rad problem. Lagligt skattesmiteri och fiffel i storföretagen. Olagligt fiffel och ren kriminalitet i småföretagen. Ojämlik välfärd. Segregation, ökade klassklyftor. Osv.

Vinstdrivna företag är problemet. Inte små eller stora företag. Det räcker alltså inte med att förbjuda riskkapitalbolag (jag kan inte en se att det är möjligt), det räcker inte med att förbjuda skattesmitning. Det är vinstdriven vård, upphandlingar och privatiseringar i sig som är problemet. Som leder till dålig välfärd och oegentligheter, till ojämlik vård, klasskillnader. Segregation i skolan, olika bra skola beroende på hur rik eller fattig någon är.

Det är vinstdriven välfärd som måste förbjudas. Det är vinstdriven välfärd som är orsaken till problemen och orättvisorna inom vården.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anders ljungberg

    vinst drivna verksamheter måste ha nöjda kunder och det ligger i deras intresse att ha nöjda kunder för en missnöjd kund går någon annansstans .medans det ligger i offentligvård att göra så att så få som möjligt besöker sjukvården

    • Ja, Vilket leder till att privat vård ger ökade vårdkostnader men sjukare befolkning och mer vård till småsjuka medel och överklassmänniskor vilket är lönsammare samt mindre vård till fattiga. Offentlig vård ger friskare befolkning till lägre kostnader och dessutom en mer jämlik vård.