Det är inte låga straff som är problemet med bostadsinbrott

Problemet med bostadsinbrott är inte att de som döms får låga straff. Problemet är att väldigt får klaras upp och väldigt få döms. För själva inbrotten. Många av de som begår inbrott döms regelbundet för andra brott, men sällan för inbrotten. Detta problem kan inte åtgärdas med hårdare straff.

Det andra problemet med inbrott är det intrång i privatlivet som sker. Inkräktandet på det privata området, på den personliga integriteten. Det problemet kan inte lösas med hårdare straff. Hårda straff ökar inte tryggheten.

Hårdare straff kan inte heller minska antalet inbrott. Effekten av hårda straff på brottsligheten och brottslighetens nivå är försumbart, väldigt ofta ingen alls.

I Sverige minskar dessutom all form av brottslighet. Även egendomsbrott som inbrott. Vissa egendomsbrott har minskat kraftigt, andra inte lika mycket eller inte alls. Hårda straff har inte något med minskningen att göra överhuvudtaget.

Hårda straff är en meningslös åtgärd, hårdare straff är en verkningslös åtgärd. Det innebär ingen minskning av mängden inbrott, ingen minskning av brottsligheten på det området. Borgaralliansens, regeringens, fixering vid hårdare straff är patetisk. Det är deras förslag när det gäller all brottslighet trots att effekten är obefintlig. Det handlar istället om att i sann konservativ anda föreslå saker som låter moraliskt bra. I detta fall helt meningslösa förslag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Det är inte låga straff som är problemet med bostadsinbrott”

Kommentarer inaktiverade.