Är Biskopsgården farligt?

Gothia Cup vill inte använda Sjumilaskolan vid Friskväderstorget i Biskopsgården som förläggning för ungdomar under fotbollsturneringen. Anledningen är de många skottlossningarna i Biskopsgården, just kring och i närheten av Friskväderstorget. Men i själva verket är det i stort sett helt ofarligt för främmande människor och folk som inte är inblandade i gängkriget eller haschlangning att vistas och verka i området.

Biskopsgården är alltså inte farligt för kreti och pleti, utan bara för den som själv är kriminella på något sätt. Så det hade varit bar om Gothia Cup faktiskt använt Sjumilaskolan som förläggning. Det skulle ha sänt bra signaler till folk i området och andra göteborgare. Nu blir resultatet det omvända. Folk skräms upp helt i onödan.

För i verkligheten är centrum av Göteborg mycket farligare än Biskopsgården. Det är främst i centrum som folk rånas och misshandlas. Det är i centrala Göteborg ficktjuvar härjar. Det är där gatubrottsligheten är högst och där är siken störst för besökarna på Gothia Cup att bli rånande och utsatta för våld och stölder. Risken är inte störst i Biskopsgården.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements