Polisens agerande i Almedalen lämnar mycket att önska

Enligt många vittnesmål och rapporter från Visby har polisen har agerat på ett delvis märkligt sätt under Almedalsveckan. Personer från Svenskarnas Parti (SVP) har kunnat gå omkring och hota folk utan att polisen ingripit. Det har gått så långt att personer känt sig rädda och därför lämnat Visby och Almedalsveckan. Polisen klarar uppenbarligen inte av att skydda människor mot nazister. Konsekvensen av det är att vi själva måste organisera säkerhet för vänsterfolk, feminister och invandrare i Almedalen nästa år. Är det verkligen vad polisen vill?

Polisen låter samma parti ha torgmöte efter torgmöte och saluföra hatpropaganda och begå hatbrott. Samtidigt omhändertas motdemonstranter på ett brutalt sätt av polisen och bussas ut till ingenstans. Samtidigt kontrolleras journalister på grund av sitt utseende. Det är märkligt agerat av polisen. Om polisen har tänkt att fortsatt agera på samma vis. Tillåta hatbrott och hatpropaganda samt gripa eller omhänderta dem som protesterar mot rasism och nazism så måste den modell med dialog som funnits mellan polis och vänsterorganisationer i samband med demonstrationer och möten omprövas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

PS. Ett meddelande till Henry Ascher och andra som ställer samma frågor. Ingripanden mot demonstranter som ska omhändertas etc görs alltid av civilklädd polis. Så kallade Romeo-enheter. Det är en del av den taktik polisen använder gentemot folksamlingar och demonstrationer. Därför måste dialog med poliser delvis gå ut på att Romeo-enheterna ska hållas borta. De provocerar och förstör och tillför inget positivt.

Advertisements