Sverige – ett av världens mest innovativa länder

Cornell University, skolan INSEAD och FN-organet WIPO, World Intellectual Property Organisation rankar varje år olika länders innovationskraft. Det görs genom att undersöka deras institutioner, satsningar på forskning och utveckling, infrastruktur, utveckling inom affärer och marknad, utbildning, samt kunskaps- och teknikproduktion och kreativa produktion. Sammanlagt 143 länder rankas i rapporten Global Innovation Index.

Sverige har alla år som listan funnits legat i topp, i allmänhet på andra platsen. På årets lista ligger dock Sverige på tredje plats efter Schweiz och Storbritannien. Resterande länder på 10 i topp är Finland, Nederländerna, USA, Singapore, Danmark, Luxemburg och Hong Kong.

Global Innovation Index

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements