Vänstern har rätt att använda våld

Det har en domstol slagit fast. Det verkar som om borgerliga skribenter är helt oförmögna att ta till sig detta. Men vänstern får inte använda hur mycket våld som helst utan bara så mycket våld som behövs för att kunna freda sig själva. Våld i självförsvar. Det betyder att om nazisterna använder knölpåkar får vi använda knölpåkar, om de använder knivar får vi använda knivar när vi försvarar oss.

Självförsvaret får inte gå till överdrift, därför dömdes den vänsteraktivist som knivhögg en nazist i Kärrtorp till fängelse för bl.a. mordförsök. Samtidigt slog domstolen fast att demonstrationen hade rätt att försvara sig med våld mot nazisterna när de senare angrep den fredliga demonstrationen. Rätten till nödvärna gäller alla, även demonstranter och vänsterfolk.

Athena Farrokhzad försvarade vänsterns rätt till självförsvar. Helt i enlighet med svensk lag och helt i enlighet med den dom som svenska domstolar dömt ut mot en vänsteraktivist i Kärrtorp. Men detta tycks borgerliga ledarskribenter, oavsett tidning, inte begripa. Vet inte om det bero på att de är allmänt obildade, inte kan läsa eller bara är dumma, men begriper gör de uppenbart inte. Vänstern (och alla andra) har rätt att använda våld i självförsvar. I nödvärn. Men våldet ska vara proportionerligt i förhållande till hotet och det våld den angripne utsätts för.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Vänstern har rätt att använda våld”

  1. En sak som Athena Farrokhzad verkligen lyckades med var att skapa en debatt om en mycket viktig fråga – rasismen. Det tycks som om alla pratar om detta. Vad hon gjorde bla var att till skillnad från , ja, varenda en nästan, inte göra programmet till ytterligare en självbiografi. Nej, programmet var politiskt rätt och slätt igenom. Och hon gjorde det på ett sådant bra sätt. Jag var tvungen skruva på volymen . Folk ringer P1 och säger att dom satt i bilen och var på väg på sin semester, fast trots att dom var framme, kunde dom inte gå ut ur bilen förren programmet var färdigt. Jag tror att borgarna – för det är dom som reagerat negativt- inte vänstern, höll på att ramla av sin hängmatta. Att moderaten gör sig av med teven och säger upp sin tv-tjänst säger faktiskt allt. Hon slog in en spik . Hon gjorde det genom att säga sanningen om rasismen, inte bara i värt land, utan också internationellt. Om hon inte hade sagt det, hade inte borgarna reagerat som dom gjort. Anledningen och debatten som har uppnåtts visar att hon lyckades på ett fullkomligt strålande sätt. Människor med hjärtat till vänster visste att hon lyckades. Borgarna också. Därav deras spott och spä. Men det kommer aldrig ta bort det hon sa och som både borgare och vänstern vet är sant. Det finns rasismen. Den försvinner inte om man blundar för den eller stoppar huvudet i sanden.

Kommentarer inaktiverade.