Pierre Schori ger ut sina memoarer

Pierre Schori har varit aktiv inom internationell politik i femtio år. Han var Olof Palmes nära medarbetare i internationella frågor och en central gestalt under Sveriges utrikespolitiska storhetstid. Nu publicerar han sina memoarer.

I Minnet och elden publicerar Pierre Schori för första gången sina samtalsanteckningar från mötena med USA:s utrikesminister Kissinger, som bad Sverige vara kontaktlänk till Fidel Castro. I boken finns också skildringar av hemliga förhandlingar med Yasir Arafat och de israeliska ledarna för att få till stånd en uppgörelse i Palestinafrågan. Schori upplevde också många dramatiska händelser i det socialdemokratiska partiet och i svensk politik: IB-affären, Säpo-övervakningen, ubåtsfrågorna och inte minst får mordet på Olof Palme en central plats i hans minnen.

Pierre Schori blev senare statsråd, riksdagsledamot, ledamot av Europaparlamentet, svensk FN-ambassadör och befälhavare för FN:s blå baskrar i konfliktens Elfenbenskusten. Han träffade praktiskt taget alla politiska ledare i världen, i förhandlingar, medlarroller, eller i motstånd mot krig, förtryck och förföljelser. Hans memoar är ett oundgängligt bidrag till nutidshistorien.

Läs ett utdrag ur boken.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!