Svammel Rayman slår till

Sanna Rayman är en av flera kvalitetsmässigt mediokra och helt urusla ledarskribenter i Svenska Dagbladet. Hon hör till de bättre. Men nu har hennes penna sluntit rejält. Det var enligt henne omfattande stök och oroligheter i Limhamn i lördags och därför var polisen tvungen att ingripa för att skydda demokratin.

Det är helt fel i sak. Det fanns enligt folk på plats inga som helst omfattande oroligheter och omfattande våld mot polisen när polisens våldsamma attack till häst ägde rum. Det fanns ingen som helst anledning till de upprepade attackerna och polisens grova övervåld.

Men Sanna Rayman som inte fanns på plats utan i sitt trygga hem i Stockholm verkar veta bättre. Polisen skyddade demokratin genom att använde brutalt övervåld mot åldsamma demonstranter.

Verkligheten var den omvända. Genom brutalt övervåld skadade polisen demokratin. Det fanns enligt journalister och andra på plats inget omfattande våld från demonstranter mot polisen. Kanske inte ens något våld innan polisen beslöt sig för att skada demokratin med hjälp av extremt övervåld.

Vad Svammel Rayman bör lära sig av detta är att det kanske är en rätt bra idé att inte säga nåt när kunskapen saknas. Det gjorde och gör den i hennes fall ganska ofta och i frågan om vad som hände i Limhamn väldigt tydligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements