Göteborgarna vill ha trängselavgift

En klar majoritet i Göteborg vill ha trängselavgift (trängselskatt heter det officiellt men det är till sin utformning en avgift och ingen skatt). Detta enligt en opinionsundersökning som visar på att 50% tänker rösta ja och 38% nej. 12% är osäkra. En valdag innebär det en klar majoritet för Ja till trängselavgift. Dels för att flera osäkra sannolikt inte röstar, dels för att en del osäkra kommer att rösta ja.

Göteborgare vill alltså ha trängselavgift. Den ska delvis utgöra finansiering för Marieholmstunneln, Hisingsbron och Västlänken. Dessa saker röstar vi dock inte om. personligen är jag mycket tveksam till Marieholmstunneln, anhängare av en högbro till Hisingen och i grunden positiv till Västlänken även om jag tror att det kanske finns lösningar som på lång sikt skulle kunna vara bättre.

Till trängselavgiften, som vi ska rösta om, är jag positiv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements