Konstgräsplan på bara en ö skapar bråk

Södra skärgården ska enligt beslut få en styck konstgräsplan. Det finns två större bebodda öar och några fler mindre öarna med lite mindre befolkning. De två största öarna, Donsö och Styrsö, är dessutom förbundna med en bro. Som de iofs från början inte ville ha. Det finns ju inte direkt några bilar på öarna.

Den tidigare stadsdelsnämnden för södra skärgården bestämde att konstgräsplanen skulle byggas på Donsö. Efter en lång tids bråk mellan företrädare för de två olika öarna. Beslutet ledde förstås till ännu mer bråk.

Att det blev bråk och osämja när kommunenen bara bestämde om en konstgräsplan var ju ganska förutsägbart, ganska väntat. Minsta lilla kännedom om öarna får vem som helt att inse det. Det finns bara en enda lösning som inte skapar långvarig osämja mellan grupper på de olika öarna och det är att bygga två konstgräsplaner, vilket det inte finns pengar till. När politikerna beslutade om och skaffade pengar bara till en konstgräsplan gjorde de ett stort misstag som de borde ha kunnat undvika. I det läget hade ingen plan varit lika bra som två planer. Idag är det inte så.

Men det finns en enkel lösning. Kommunen bygger konstgräsplan på Styrsö och de rika redarna på Donsö hostar upp pengar för en konstgräsplan på Donsö.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements