Varför tar någon nakenbilder på sig själv?

Ett antal kändisar har fått sina icloud-konton hackade och det har läckt ut ett antal nakenbilder. Det är naturligtvis tråkigt, men jag kan inte begripa varför folk tar nakenbilder på sig själva. Vad är syftet? Att de ska titta på sig själva nakna? Att deras sambo, man, partner ska kunna titta på dem nakna? Är det inte bättre och enklare att i så fall se varandra nakna i verkligheten?

Jag begriper ärligt sagt inte varför de måste ha nakenbilder på sig själva. Handlar det om extrem självupptagenhet, eller handlar det om ett sätt att få uppmärksamhet? Men i så fall kärvs det ju att nån hackar deras konton och snor bilderna.

Sen är det också märkligt hur intresserade folk är av att se kändisar nakna. Säkerligen är de snygga även nakna, men i grunden ser de ju ut som alla andra. Dessutom finns det säkert miljoner nakenbilder på nätet på andra kvinnor och män som är precis lika snygga. Så vad är grejen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 1. Tidigare skrev man ”Je t’aime” till sin käraste långt borta men nu blir det lite mer avancarat. Saknar du fantasi, Anders…

  • Man har mer fantasi om man inte behöver bilder för att se sin älskade naken. Antingen kan man se den i huvudet eller i verkligheten.

 2. I det stor hela är det hela rätt ointressant. Förövarna. Hackarna? Ganska ointressanta de också. Det verkar ju dock som om de knäckt kändisarnas lösenord då ingen säkerhetslucka finns. Dessutom verkar de ha skapat falska nakenbilder också om jag förstått saken rätt.

  • Jag tycker det är väldigt konstigt att säga att sexbrottslingar är ointressanta. Och bland förövarna räknar jag också de som sprider vidare bilderna mot önskningarna av de som avbildats.

   • Det handlar inte om sexbrottslingar. Ett löjligt påstående från din sida. Däremot är det ju ett ingrepp i den personliga integriteten. Flera av de personer som nämnt bland de som fått sina bilder stulna förekommer ju helt nakna i en del filmer. Om de används som onaniobjekt, vare sig det handlar om filmbilderna eller de stulna nakenbilderna är det knappast ett brott. Men de privata bilderna är ju sådana bilder som de berörda knappast ville att folk skulle få tag på och därmed är det ett ingrepp i den personliga integriteten, stöld och en slags övergrepp att stjäla dem. Om du vill kalla det sexbrott är det okej för mig, men det är knappast sexövergrepp i lagens mening i nåt land.

    • Jag tycker absolut det handlar om sexbrottslingar, hur löjligt du än må tycka det är. Jag ser exempelvis ingen skillnad på att fotografera en medvetslös person naken och sprida bilderna och på att sprida nakenbilder som tillskansats på olagligt vis. Båda är utan samtycke och handlar om sexuellt utnyttjande.

     Om lagen sen inte täcker det visar snarare på att den kan behöva skärpas. Internetsäkerhet är självklart också intressant, men det är som med inbrott i allmänhet. Det blir inte mer okej för att låset är av sämre kvalitet.