Knivmord i centrala Göteborg

På torsdagskvällen hittades en 19-åring svårt knivskuren på Kungstorget i centrala Göteborg. Han avled senare på sjukhus. Den unge ska enligt vittnen ha kommit stapplande över Basarbron från Kungsparken. Sannolikt blev han därför knivskuren i Kungsparken på andra sidan vallgraven.

På 1980- och 1990-talen av Kungsparken centrum för en stor del av gatuhandeln med narkotika i centrala Göteborg. Att passera basarbron upplevdes av många som obehagligt då det på den, runt den och i närheten av bron såväl på Kungstorgets som i Kungsparken hängde grupper med missbrukare av olika slag. Att blir vittne till polistillslag var inte ovanligt.

Med tiden försvann knarkhanteringen från området för att under lång tid ha varit borta därifrån. Men under det senaste året har en viss knarklangning i området åter kunnat iakttas för den uppmärksamme. Gäng med missbrukare har återigen börjat hänga i parken längs med gångvägarna i olika riktningar. Uppenbara langare har också funnits i parken för den som vet vad den ska titta efter. Om detta har något samband med mordet är okänt.

Polisen har uppger att det inte finns några kopplingar mellan knivmordet i Kungsparken och pågående gängstridigheter i Göteborg. Inga som de för närvarande känner till i alla fall.

Enligt uppgifter från polisen ska det ha funnits en stor mängd ungdomar i området där knivmordet skedde. Det ska därmed också finnas många vittnen till olika delar av händelseförloppet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements