Skjutvapenmord i Rågsved i södra Stockholm

En ung man sköts vid sjutiden igår kväll ner i Rågsved i södra Stockholm. Han avled senare på sjukhus som en följd av skottskadorna.  Mannen som sköts på eller i närheten av Vallhornsgatan har väl av det mesta att döma blivit offer för nån slags uppgörelse i den undre världen och skottlossningen ska ha föregåtts av ett slagsmål.

Enligt polisen ska det finnas fler vittnen till delar av händelseförloppet. Ett antal personer har tagits in av polisen för förhör. Oklart om det handlar om vittnen som var på plats eller om personer som på annat sätt är kopplade till skottlossningen och mordet.

Den skjutne ska ännu inte vara identifierad, men ska enligt vissa uppgifter vara från Syrien. Flera av de inblandade i slagsmålet kan enligt samma källa vara av assyrisk/syriansk härkomst, men det är osäkert eftersom källan inte kan skilja på syrier (personer från Syrien som kan vara kristna, muslimer, araber, syrianer/assyrier, kurder, turkar, greker, druser med mera) och syrianer (personer från från den kristna folkgruppen assyrier/syrianer som kan vara från Turkiet, Irak, Syrien och Libanon).

Rågsved är väl annars mest känt för Oasen, som var en av de viktigaste punkscenerna i Sverige och att punkbandet Ebba Grön bildades där.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements