Swedish Bulk

Del 10 av 14 i serien Svenska rederier

Rederi AB Swedish Bulk är ett rederi som grundades år 2001 och ägs av familjen Henriksson som också totalt dominerar styrelsen där Björn Henriksson, Daniel Henriksson, Robert Henriksson och Ingrid Margareta Henriksson sitter. Företaget har 20 anställda och äger 3 fartyg som seglar med cypriotisk flagg.

Bolaget äger flera dotterbolag i S.t Vincent & Grenadinerna som är ett bekvämlighetsflaggland och fartygen ägs i allmänhet via dessa bolag med namn som exempelvis Bora Wind Shipping Company Ltd och Escudero Shipping Company Ltd. Moderbolaget i Sverige sköter fartygen och driften av fartygen. Familjen Henriksson tycks utöver ägarintressena i Swedish Bulk inte ha några andra företag.

Swe-Bulk

Swe-Bulk

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Imperial Shipping och SOLAtlantic Container Line >>
Advertisements