Känd advokat misstänkt för brott

I lördags kväll vid 23-tiden ska en känd svensk advokat som befann sig på en restaurang i ett ”fint”område ha störts av ungdomar som stökade runt på gatan. Advokaten ska enligt åklagare och vittnen ha gjort en nazisthälsning mot ungdomarna och skrikit Sieg Heil tre gånger varefter han enligt uppgift i media och åklagare ringde efter medlemmar i ett kriminella nätverk som kom och misshandlade en del av ungdomarna på platsen. Enligt vad vittnen uppger ska advokaten ha sagt att han skulle ringa efter sina  ”lejon”. Lejonen är ett kriminellt gäng från västra Stockholm. Några personer dök senare upp i en taxi och började misshandla ungdomar.

Den välkände advokaten är nu misstänkt för hets mot folkgrupp och anstiftan till misshandel. Han har själv en känd försvarsadvokat, Johan Eriksson, och vägrar svara på frågor från media. Eriksson säger att hans klient förnekar brott.

Rykten gör gällande att den advokat det handlar om är Per Liljekvist. Per Liljekvist var bland annat försvarare av Mikael Persbrandt när denne dömdes för narkotikabrott. Han har anklagats för att plundra företag (vilket sannolikt inte är sant) och han dömdes för mutbrott i hovrätten i samband med en stor muthärva i Systembolaget. Per Liljekvist och hans advokat fick dock målet prövat i HD som friade Liljekvist. Liljekvist har alltså inte gjort sig skyldig till mutbrott. Andra rykten gör gällande att det handlar om Thomas Martinson. Vem det är lär väl komma fram så småningom.

Huruvida den advokat som misstänks för brott i samband med lördagens övningar gjort sig skyldig till brott i det nu aktuella fallet är dock något vi ännu inte vet.  Vi vet ännu inte heller vem det är.

Intressant?
Mer: RT, BV, Mitti, Paragraf, Folkbladet,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements