Vill du veta mer om tiggarna på Sveriges gator – Podrom.se

Göteborgs Räddningsmission får många frågor om situationen för EU-migranter och personer som försörjer sig i gatubilden. Många människor vill hjälpa till, eller bara veta mer. Det finns också många myter kring EU-migranter och romer.

Behovet av fakta och information är mycket stort. Därför har de startat webbsidan Podrom.se. Där har de samlat rapporter, fakta, svar på vanliga frågor, reportage och mycket mer i frågor som rör fattiga EU-migranter och deras situation i Europa, Sverige och Göteborg.

Po drom är romani och betyder på väg.

Podrom.se är en del av Räddningsmissionens arbete med fattiga EU-migranter. De jobbar med att stödja de mest utsatta EU-medborgarna, allra mest utsatta är Europas största minoritet – romerna. Därför har de ett särskilt fokus på det romska perspektivet.

Begreppet EU-migranter innefattar dock alla personer som är medborgare i ett EU-land och som rör sig mellan statsgränserna inom EU. Romer såväl som icke-romer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements