Sveriges extremt långa häktningstider kan komma att föremål för förändringar

Sverige kritiseras stabilt, stadigt, jämnt, varje år, av FN för de långa häktningstider som finns. Dessutom sitter de häktade ofta isolerade under lång tid. Detta är att betrakta som en form av psykisk tortyr och FN:s tortyrkommitté har länge krävt att förhållanden i svenska häkten förändras och att de långa isoleringstiderna försvinner. I november ska situationen i Sveriges häkten ånyo diskuteras i FN.

Inför FN-mötet har den svenska Kriminalvården aviserat att det faktiskt kan bli förändringar vad det gäller unga och långa häktningstider. Men det återstår att se. Bara för att kriminalvården hävdar att de funderar på att åtgärda ett av problemen, isoleringen, för en del av de häktade, innebär det inte att det i det stora hela kommer att bli så mycket bättre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements