Känd advokat lejde medlem i Brödraskapet

Minst en medlem i Brödraskapet Wolfpack, sannolikt flera, lejdes av en känd advokat för att jaga brott en grupp ungdomar som advokaten ansåg störde hans sinnesro. Det hela utspelades i överklassens Danderyd. Till en början var det hetaste tipset att de lejda våldsverkarna kom från gänget Lejonen i västra Stockholm, men det handlade alltså istället om Brödraskapet Wolfpack som också har ett fäste i västra Stockholm.

Nu är den 25-årige medlemmen i Brödraskapet Wolfpack häktad för misshandel och advokaten är misstänkt för hets mot folkgrupp och anstiftan till misshandel. Såväl advokaten som 25-åringen förnekar brott:

Den kända advokaten är nu misstänkt för hets mot folkgrupp och anstiftan till misshandel, men har nekat till anklagelserna. I fredags häktades en 25-årig man, som tros vara en av dem som advokaten ringt till platsen, på sannolika skäl misstänkt för misshandel och olaga hot. Även han nekar.

Den 25-åriga mannen är hemmahörande i Stockholms västra förorter. Han har ett tungt kriminellt förflutet, och är tidigare dömd för bland annat rån, olaga hot, narkotikabrott och grovt rattfylleri. Enligt polis och åklagare har mannen kopplingar till gänget Brödraskapet Wolfpack. Det framgår bland annat av en dom från Solna tingsrätt som avkunnades så sent som den 7 oktober i år – bara dagar innan bråket på torget i norra Stockholm.

25-åringen dömdes då till åtta månaders fängelse för bland annat medhjälp till grovt olaga hot och grovt vapenbrott, men eftersom målet har överklagats till hovrätten har domen ännu inte vunnit laga kraft. Den som försvarade 25-åringen vid rättegången var ingen mindre än samma advokat som nu alltså är misstänkt för att ha ringt mannen i samband med bråket.

Försvarade 25-åringen

Målet gällde en skottlossning i Hässelby i juli i år, där flera personer skadades. Polis och åklagare menar att det handlar om en gängkonflikt mellan Brödraskapet Wolfpack och en annan gruppering i Västerort, Lejonen. Blodiga uppgörelser har inträffat flera gånger, och 25-åringen har varit inblandad vid åtminstone ytterligare ett tillfälle. I samband med en rättegång förra året svarade han kort angående sitt eventuella gängmedlemskap:

– Inga kommentarer.

 

Brördrskapet Wolfpack är idag ett gäng som inte är speciellt stort och inte har något större inflytande i Sverige, men lokalt på vissa platser kan gänget ändå spela en viss roll. Gänget spelar en viss roll i västra Stockholm, men försvagades kraftigt i samband med att många medlemmar greps för det misslyckade postrånet i Göteborg varvid Lejonen uppstod och kunde bli det dominerande gänget i västra Stockholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements