Malmö – våldsamheter i mc-gängskretsar

Den gångna helgen, natten till lördagen, sköts en högt uppsatt medlem i Bandidos MC ner på Västra Hindbyvägen i Malmö. Han träffades av flera skott och är allvarligt skadad. Han ska i fler år ha varit ledande i Bandidos och är numera en av de viktigaste personerna i en av de två Bandidos-avdelningarna i Malmö. Enligt uppgift ska ha skjutits i nära anslutning till en lokal som innehas och brukas av Satudarah MC.

En ledande medlem i Satudarah MC, Ahmad Zein, dömdes nyligen till 10 år fängelse för grovt narkotikabrott. Tillsammans med honom dömdes också 5 andra män som också ska vara medlemmar i Satudarah. En stor del av medlemmarna i gänget sitter alltså i fängelse. Satudarah MC brukar vara i konflikt med Hells Angels MC och inte med Bandidos MC.

Strax efter elva igår, tisdag, kväll sprängdes en lokal på Västra Hindbyvägen. Det handlar med all sannolikhet om ett bombdåd och lokalen är väl troligen samma lokal som Bandidosledaren befann sig i närheten av när han sköts. Troligen är det väl då en lokal, en klubb, som innehas av eller har kopplingar till Satudarah MC.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!