Säpos lögner om svenskar och islamiska staten

Säpo påstår att det skulle kunna finnas 250-300 svenskar som strider med Islamiska staten. Det är sannolikt en lögn. De ljuger troligen. Det finns nämligen forskning på området. Mer trovärdig än lösa påståenden från Säpo. Forskningen menar att det kanske finns 30 personer från Sverige som strider med IS. 10 procent av vad Säpo påstår. Men forskning kan förstås också ha fel på antalet. Allt kring detta är nämligen mycket osäkert. Så kanske det är 100 personer från Sverige som strider med Islamiska staten, fast jag ställer mig mycket tveksam till den uppgiften.

Men Säpos siffra kanske handlar om det antal personer som rest ner till Syrien/Irak för att strida. Det kan vara 250-300 stycken. 100 bekräftade inresor till Syrien (för det är sannolikt det som Säpo menar med bekräftade) och 150 eventuella. Bekräftad inresa till Syrien betyder inte att någon strider med IS. Det är bara fantasier från Säpos sida. Något som just Säpo är välkända för, Fantasier, påhitt, lögner, osanningar. Säpos trovärdighet är i allmänhet mycket låg även om de ibland lyckas prestera bra grejer också. Med all sannolikhet finns det fler svenskar som strider mot IS än med dem. Bland de kurdiska förbanden och i andra sekulära stridsenheter finns troligen fler svenskar än i Islamiska statens (Daesh) militär.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements