Jättebeslag av cannabis

Med utgångspunkt från konflikterna med skottlossningar och mord kring kontrollen av gatulangningen i Göteborg har polisen utrett en omfattande härva med cannabisodling och ett stort nätverk med spridning i Göteborg, Skåne och Danmark. Nu har utredningen resulterat i gripandet av ett större antal personer, kan vara så många som 20 personer och en stor mängd beslagtagen marijuana:

På tisdagen har polisen utfört en stor knarkrazzia med en rad tillslag och gripanden.

– Idag har polisen genomfört en stor insats mot narkotika i Västra Götaland och Skåne, Stockholm och Danmark. Det är ett flertal personer som har frihetsberövats och husrannsakningar har genomförts och stora mängder narkotika, i huvudsak cannabis, har tagits i beslag, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Han uppger att det rör sig om separata ärenden, som hör ihop.

– Det är på olika platser som an har gjort de här tillslagen, säger Peter Adlersson.

I övrigt kan polisen i nuläget inte lämna någon information.

– Vi kan inte berätta så mycket i nuläget, säger Peter Adlersson.

Personerna som gripits har gripits på alla håll där razzian genomförts och samarbeta har skett med polisen i Skåne, Stockholm och Danmark även om huvuddelen av arbetet utförts av göteborgspoliser. Exakt hur mycket cannabis som beslagtagits är oklart, men det kan handla om ton.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements