Gruvbolag i konkurs

Gruvbolaget Northland Resources som häromåret öppnade en ny järnmalmsgruva i Kaunisvaara i Pajala kommun har gått i konkurs. Företaget hade redan från början en liten kapitalbas, för lite pengar för att öppna och driva en gruva helt enkelt, och sjunkande järnmalmspriser har inte hjälpt utan snarare slutligen stjälpt. Bolaget har haft problem hela tiden. Nu blev problemen företaget övermäktiga. För två månader sen nedläggning av gruvan och nu konkurs.

Kaunisvaara, Tapulivuoma

Det är med nuvarande järnmalmspriser inte heller troligt att gruvan i Kaunisvaara öppnar igen. Malmen är i jämförelse med malmen i Kiruna-, Malmbergs- och Svappavaaragruvorna låghaltig och dyrare att bryta. Med nuvarande järnmalmspriser är den inte lönsam att bryta. Gruvboomen tycks över.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements