Bandidos-män anhållna för mordförsök på president i Rock Machine

I september i år försökte ett antal personer mörda presidenten i Rock Machine MC vid en attack mot klubbens lokaler i en gammal pipfabrik i Hyllstofta. En medlem i Rock Machine MC greps ganska snabbt för delaktighet i mordförsöket och två månader senare också en medlem i Bandidos MC som misstänkt för själva mordförsöket. Båda häktades.

Den gångna helgen greps ytterligare tre personer som misstänkta för inblandning i mordförsöket. Två av dem blev dock inte häktade för mordförsök då domstolen ansåg bevisen för svaga. En av dem häktades istället för grovt vapenbrott samt brott brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han hyrde ett förråd i Hasslarp där polisen gjorde ett tillslag och hittade vapen och sprängämnen. Den andre som inte häktade söf rmordförsök försattes på fri fot.

Igår (onsdag) gjorde polisen en razzia i Bandidos lokaler i Helsingborg. Även i supporterklubben Southern Bikers lokaler gjordes en razzia. Två personer greps hos Bandidos MC för inblandning i mordförsöket.

Flera medlemmar i Rock Machine MC har tidigare varit medlemmar i eller supportrar till Bandidos MC. Om detta inte är en fortsättningen på klubbens tidigare försök att etablera sig i Sverige så handlar det om det andra försöket att göra det.

Rock Machine MC är en internationell 1%-klubb som startades i Kanada där de var inblandade i det blodigaste mc-kriget hittills. Efter kriget mot Hells Angels som de förlorade blev de en del av Bandidos MC men bröt snart med dem och bildade eget igen. Idag finns högkvarteret för Rock Machine MC i Tyskland.

Mer om Rock Machine MC:
Rock Machine MC – Quebec
Rock Machine MC – nu också Sverige

Mer om Bandidos MC:
Bandidos MC – utmanarna till Hells Angels
Bandidos – nummer två bland mc-gängen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements