Mördad i Malmö kopplad till K-falangen och Brödraskapet

Den man som igår kväll mördades vid köpcentrat Mobilia i Malmö är Ashkan Moayed Abedi. Han har ingått i Brödraskapet Wolfpack och anses ha goda kontakter med K-falangen i Malmös undre värld. 2009 dömdes han för bomben mot åklagaren Barbro Jönsson i Trollhättan.

Efter fängelsestraffet för bomben mot  Barbro Jönsson fick han ny identitet och bosatte sig på hemlig ort. Det visade sig vara Umeå, vilket avslöjades när han blev knivhuggen i ett svartsjukedrama: Han friades för denna knivhuggning då den ansågs ha skett i självförsvar. Därefter återvände Abedi till Malmö och han var nyligen misstänkt för misshandel av en person i Landskrona.

Ashkan Abedi är utöver det som redan nämnts dömd ett 25-tal gånger för en mängd olika brott. Hans bror Amin Moayed Abedi är för sin del dömde för mordet på Mirtez Masovic i augusti 2009. Han dömdes till 15 års fängelse i en rättegång i tingsrätten år 2010. Ett straff som höjdes med tre år i hovrätten.  De både bröderna tog stor del i de stridigheter som ägde rum i Malmös undre värld åren 2007-2011.

Mordet igår kväll anses av många vara en hämnd för mordet på Mirtez Masovic, men det kan också ha med andra saker att göra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements