Svenska pansarskott finns i alla krig

Det svenska antitankvapnet som på svenska heter Pansarskott m/86 och i USA har namnet AT-4 används tydligen i Libanon (och därmed troligen också i Syrien). Det är inte ett dugg förvånande även om media försöker få det till att det skulle vara en nyhet och något förvånande. Upprörande är det förstås, men det är inte någon överraskning.

Faktum är att AT-4 i princip används i alla krig i världen. Det är ett mycket populärt vapen, lätt och lättanvänt, kasta det ifrån dig när du skjutit. Vapnet licenstillverkas i USA och används av USA:s armé och därmed också av många av deras allierade i världen. Dessutom används det också av alla gerillor, miliser och upprorsrörelser i länder som någon gång haft samarbete med USA och i några till.

Så länge Sverige tillverkar vapen kommer de att användas i krig. Det hör liksom till. Vapen görs för att användas i krig. Det är inte förvånande att ett populärt och lättanvänt vapen då dyker upp i varenda oroshärd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements