Ett tiotal personer misstänkta för bombdåd i Rosengård

Ett tiotal personer är misstänkta för sprängdåden som riktat sig mot bostadsbolaget Victoria Park i Rosengård. Flera av de misstänkta är gripna, 2 är anhållna och 5 häktade.

En 19-åring är anhållen och misstänkt för grov allmänfarlig ödeläggelse, ett brott som ger lägst sex års fängelse. En 17-åring är anhållen och misstänkt för underlåtenhet att avslöja allmänfarlig ödeläggelse. Han visste om att lokalens skulle sprängas men höll käften och avslöjade inget.

Den yngste av de som häktats är 15 år gammal. Han misstänks för inblandning i sprängdådet mot Victoria Parks kontor på julafton förra året och för inblandning i sprängningar på samma adress den 21 december och på Thomsons väg den 20 december.

Fler gripanden kan enligt media komma att ske.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements