Idiot försökte mörda Vilks

Under ett möte i Köpenhamn försökte en puckad högerextrem idiot, sannolikt med islamistiskt influerade tankegångar och ideologi skjuta Lars Vilks. Personen misslyckades med det, men sköt ihjäl en annan man och skadade tre poliser. Den ihjälskjutne mannen kan kanske också ha varit det avsedda målet, men polisens bedömning är att Lars Vilks var målet. Även den franska ambassadören i Danmark var på mötet. Han är också oskadd.

Ett sånt här attentat gynnar bara högerextrema krafter, det gynnar högerextrema rasister och det gynnar högerextrema islamister. Alla andra är förlorare. De flesta muslimer är förlorar då fördomarna mot muslimer växer, vanliga människor är förlorar då högerextrema grupper gynnas. Högerextrema grupper som tycker om en politik som gynnar rika. Samhället blir hårdare, mer övervakning och kontroll. Friheten inskränks. Något vi alla förlorar på.

Allt på grund av högerextrema idioter från olika håll. Och på grund av regeringar som för åtstramningspolitik.Regeringar som slåss om oljan i Mellanöstern på alla lagliga och olagliga vis. Som håller diktaturer i Mellanöstern under armarna. De är grunden till framväxten av högerextrema fascistisk grupper i Europa och högerextrema fascistiska islamistiska grupper i Mellanöstern.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements