Tändsticksfabriken – varför inte ett riktigt kvarter?

Det planeras för närvarande en rad byggen längs med Mölndalsvägen där det idag finns stora tomma ytor i from av obebyggda tomter och parkeringsplatser. Det är något jag efterlyst länge. Nyligen presenterades ett bygge i ett kvarter söder om det så kallade SPP-huset och efter det har ett förslag på bygge på tändsticksfabrikens gamla tomt presenterats.

Tändsticksfabriken

Tyvärr är förslaget allt annat än bra. Det betsår av modernistiska lamellhus utslängd på en tomt som faktiskt hade passat mycket bra för kvartersbebyggelse. Naturligtvis borde där planeras för ett slutet kvarter. Även det nybyggda ÅF-huset är bedrövligt. Ett punkthus på en jättetomt där huvuddelen av tomtytan inte utnyttjas till annat än död mark och parkeringar, Även om det i slutändan inte blir ett slutet kvarter är det bar att det byggs på resten av tändstickstomten. Nu väntar vi bara på planer att bygga norr om SPP-huset där, söder om Tändsticksfabriken samt mellan Din Bil och Ica-Maxi där det finns enorma parkeringsytor.

Att påstå att ett område ligger i Kallebäck när det faktiskt ligger i Elisedal som kommunen gör tycker jag nog är lite knäppt. Tändstickfabriken låg i Elisedal, tomten ligger i Elisedal. Elisedal är i sin tur en del av det större området Krokslätt som ligger i både Göteborg och Mölndal.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements