Explosionen i Nyköping

En kraftig explosion skakade igår eftermiddag ett hus i Brandkärr i den lilla staden Nyköping. Två män dog. Orsaken till explosionen och männens identitet är ännu inte kända. Det mesta tyder dock på att de hanterat nån from av kraftigt sprängämne i lägenheten. Frågan är vad de förberedde. Nåt kriminellt eller nån form av terrordåd är väl det troliga. Men vilket av de två alternativen är ännu oklart.

Att polisen ser förberedelse till terroristdåd som ett alternativ är uppenbart då Säpo är inkopplat på utredningen även om den så här långt sköts av polisen. Huvudspåret är väl därför antagligen att det handlar om förberedelse för nån typ av kriminalitet och inte terroristbrott. Det misstänkta brottet är än så länge allmänfarlig ödeläggelse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements