Inte terrorism utan kriminalitet – svensk gripen i Bosnien

En svensk har gripits i Bosnien tillsammans med 4 andra män och en sprängladdning. Enligt bosnisk polis ska männen ha förberett ett terrordåd i ett skandinaviskt land. Svensk polis avfärdar detta helt. Det handlar om en person som är välkänd i kriminella sammanhang och svenska polis anser att det handlar om verksamhet med koppling till organiserad brottslighet. De menar också att de vet vad männen planerade:

I stället uppger Säpo att händelsen var relaterad till grov organiserad brottslighet.

– Vi vet inom polisen i Sverige att det inte är så eftersom mina kolleger som jobbar med det här i Region syd vet vad det här är för person och vad det här skulle användas till, säger Andreas Fahlén, pressekreterare på polismyndighetens nationella pressjour.

Tillslaget är en del av en brottsutredning som ett tag bedrivits gemensamt av svensk, nederländsk och bosnisk polis. Det har alltså inget med terrorism att göra. Den svenska polisen är i övrigt tystlåten om ärendet och exakt vad bomben som hittades skulle användas till är något oklart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements