Flera döda vid uppgörelse vid Vårväderstorget i Göteborg

Vid vad som verkar vara en gangsteruppgörelse på en krog vid Vårväderstorget en stund efter klockan 10 i går kväll dog minst två personer. De döda är män i 20-25-årsåldern. Åtta personer ska ha först till sjukhus med skottskador men enligt andra uppgifter kan det vara fler än 10 skottskadade. Dödssiffran förvänta stiga enligt polisen. Enligt vissa uppgifter handlade det om två maskerade gärningsmän med automatvapen. Andra uppgifter tyder på att det kan ha varit fler, men de andra ska ha hållit sig utanför krogen. Polisen upprättade bevakning vid sjukhusen i Göteborg efter att de skadade förts dit.

Med all sannolikhet är det en uppgörelse som hänger samman med tidigare skjutningar i Biskopsgården. Dvs ett led i den konflikt som länge pågått mellan vad som brukar kallas Vårvädersligan och Friskvädersligan, kriminella nätverk i södra respektive norra Biskopsgården. Bägge gängen eller nätverken har i sin tur uppbackning från annat håll. Det stora antalet skadade tyder nog också på att vi har ett stort antal personer utan koppling till nåt kriminellt nätverk som blivit skadade denna gång.

Den 30 januari i år var det också en skottlossning vid samma krog. Då hittades en person utanför krogen med skottskador i benen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Flera döda vid uppgörelse vid Vårväderstorget i Göteborg”

Kommentarer är stängda.