Tre män med vapen gripna på Ekedalsgatan

Vid 22-tiden på torsdagskvällen ingrep polisen mot tre män i en bil på Ekedalsgatan i Majorna. De tre männen hade vapen i den bli de färdades i och är nu anhållna som misstänkta för grovt vapenbrott.

Om de tre männen eller vapnen har något samband med morden och skottlossningen på Vårväderstorget är i nuläget inte känt, men polisen utesluter det inte. Inte innan vapnen är kontrollerade och jämförda med de bevis som finns från Vårväderstorget. Det skulle ju lika gärna kunna ha koppling till det mordförsök som nyligen skedde i Majorna.

Polsen har genomfört en rad razzior och har enligt egen uppgift tummen i ögat på en stor del av de kända kriminella i Göteborg:

– Det sker en dammsugning av den kriminella världen. Vi vet ganska väl vad det är för konstellationer, vad vi har för gängbildningar och vad det kan finnas för grupperingar som är aktuella för oss att titta på. Vi tittar på bilar, adresser, care of-adresser, fästmöer, umgängen och så vidare, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen Västra Götaland.

– Vi har jobbat på bred front både med teknisk undersökning, dörrknackning, förhör av både målsäganden och vittnen och inre spaning. Vi har letat efter aktuell bil och vidtagit en väldig massa klassiska utredningsåtgärder.

Enligt Västnytt finns det personer som polisen velat ha tag på som dock inte påträffats trots att en stor mängd individer hörts på olika sätt:

Polisen har förhört ett antal av de personer som betraktas som intressanta. Några personer i kretsen har dock inte påträffats och det är bland dem som polisen tror att gärningsmännen kan finnas.

Klas Friberg, polisens regionchef Väst, vill inte bekräfta SVT:s uppgifter.

– Det finns inga som är varken gripna eller anhållna misstänkta för det brott som skedde på Vårväderstorget.

I övrigt är Klas Friberg förtegen om utredningen.

– Men förundersökningen går bra och vi får in bra tips som vi kan bearbeta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Tre män med vapen gripna på Ekedalsgatan”

Kommentarer inaktiverade.