Vårväderskjutningen: Stärkta misstankar mot de tre som greps i Majorna

Enligt Göteborgs-Posten har misstankarna mot de tre som greps i Majorna med flera automatvapen i bilen om inblandning i skottlossningen på Vårväderstorget skärpts:

Enligt vad GP erfar ligger utrednings- och spaningsgruppen fokus i dagsläget helt och hållet på de tre unga män som greps i Majorna vid 22-tiden i torsdags kväll.

I deras fordon påträffades fyra AK 47:or, så kallade Kalasjnikovs.

Männen – födda 1987, 1995 och 1996 – häktades i helgen, anklagade för synnerligen grovt vapenbrott.

Kriteriet för ett frihetsberövande under denna rubricering är att det rört sig om ett betydande antal vapen och att det dessutom handlat om vapen av väsentligt slagstyrka.

Tingsrättens domare ansåg så vara fallet.

Enligt flera vittnesmål var det just kalasjnikovs som användes vid skottlossningen på Vårväderstorget som tog två människors liv och skadade ett tiotal, varav en fortfarande är mycket allvarligt skadad.

Polisen är dock mycket förtegen med information om de tre männen som greps i Majorna. Det enda de säger är att en koppling till skottlossningen på Vårväderstorget inte kan uteslutas. Det är känt att två av dem dömts för allvarliga brott tidigare och att den tredje bara dömts för snatteri. Två av dem har på olika sätt kopplingar till Biskopsgården.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements