Gängledare häktad

Den man som utpekats som en av ledarna för den kriminella gruppering som brukar kallas Vårvädersligan som greps häromdagen under ett visst tumult häktades idag, påskdagen. Han greps i sin lägenhet efter att ha kommit hem från begravningen av en av de män som mördades på en restaurang på Vårväderstorget för ett tag sen. Begravningen ägde rum i Libanon.

Han häktades som misstänkt för grovt vapenbrott och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Det sistnämnda betyder att han inte bara hade skjutvapen utan också nån form av explosiva varor. Kan vara sprängämnen eller handgranater.

Av de tre personer som ansetts ha ledande roller i Vårvädersligan är en död, den person som begravdes i LIbanon, och de två andra sitter nu häktade. En av dem sitter häktade som misstänkt för penningtvätt sen en tid tillbaka och den andre häktades alltså idag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements