Ledare i Backagänget skjuten i Angered

Enligt flera uppgifter ska den 29-åring som sköts på Gunnaredsterrassen i närheten av Angered Centrum ha varit en välkänd medlem i Backagänget, lillebror till den man som mejades ner i Backa år 2014, Mohammed Selman. I motsats till vad som uppgavs i tidigare uppgifter var mannen redan död när han hittades i bilen.

Mordet i Kvillestaden igår är för sin del kopplat till dubbelmordet vid Vårväderstorget. De två skjutna medelålders männen, en i 55-årsåldern och en i 40-årsåldern är nära släkt med en person som utpekas som ledare i Vårvädersligan. För övrigt så är tre ledande personer i Vårvädersligan tagna av banan. En sköts på Vårväderstorget, en satt redan då fängslad för penningtvätt och en annan greps nyligen och är häktad för grovt vapenbrott med mera.

Som jag skrivit tidigare är det inte all säkert att morden på de två bröderna från Backagänget eller mord och mordförsök som riktats mot Vårvädersligan med nödvändighet har med konflikten mellan de två gängen att göra. Det kan också vara så att något annat gäng vill få stopp på det hela.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements