Snabbt gripande efter skottlossning med en död

Strax innan halv tio på onsdagskvällen fick polisen larm om en skottlossning på Väderkvarnsgatan i Kvillestaden på Hisingen i Göteborg. Två skadade män hittades på platsen. Men bara den ene var skottskadad. Båda fördes till sjukhus. Den äldre av dem, en man i 50-årsåldern avled på sjukhuset av sina skottskador. Enligt GT kan det vara fle person som blivit skjuten. Den 50-årige mannen är inte känd av polisen sen tidigare och enligt uppgift helt ostraffad. Däremot är hans son känd av polisen.

Polisen har gripit 4 unga män i 20-årsåldern som misstänkta för mordet och modförsöket. Det är ett ovanligt snabbt gripande av misstänkta för den här typen av händelser vilket kanske inte gör det till en typsik gänguppgörelse. I all fall inte polisiärt.

För mig verkar det som om det inte handlar om en gänguppgörelse alls, utan om nån typ av akut konflikt som spårade ur. Misslyckad knarkaffär? Fylleförolämpningar? Därför också ett snabbt gripande, ingen maskerad och kanske en skadad från bägge sidor av konflikten. En akut konflikt hindrar förstås inte att de inblandade personerna har nån form av koppling till kriminella gäng även om 50-åringen uppenbarligen är tidigare ostraffad och okänd för polisen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements