Netflix går bra och har ingen egentlig konkurrent

Netflix är ett företag som går mycket bra.De har förändrat TV-tittandet rejält och den gamla typen av tablå-TV är säkerligen så sakteliga på väg bort. Det finns andra företag som erbjuder samma typ av strömmad TV som Netflix. Men ingen har samma utbud och ingen fungerar lika bra. Faktum är att bara piratsajterna kan konkurrera med Netflix. Det är coskå något som företaget vet:

Netflix har valt att anpassa sin prissättning utefter piraterna för att hantera problemet, skriver Business Insider. Strategin är att sätta lägre priser i regioner där fler illegala nedladdningar görs.

Netflix har valt att anpassa sin prissättning utefter piraterna för att hantera problemet, skriver Business Insider. Strategin är att sätta lägre priser i regioner där fler illegala nedladdningar görs.

I veckans rapport meddelade bolagets ekonomichef David Wells att man nu ska kolla på piratnivån i länder världen över och ändra priserna utefter dessa. Enligt Wells är piraterna bara ännu en konkurrent som bolaget måste tävla mot.

Netflix har redan tidigare meddelat att man använder sig av statistik från piratsajter för att utvärdera sitt innehåll. Man tittar på vad som är populärt och var det är populärt.

Det är också så att när Netflix etablerar sig så minskar nedladdningen av filmer och TV-program. På de strömmade piratsajterna har ännu inte synts samma trend Också på musiksidan har samma sak skett. Spotify och liknande program kraftigt minskat nedladdningen av musik.

Bristen på konkurrens från andra kommersiella företag gör att Netflix ekonomiskt går mycket bra. Men kanske kommer konkurrensen att öka:

Trots många starka utmanare behåller Netflix sin starka position på marknaden. HBO släppte just nya HBO Now, som påminner mycket om Netflix. Amazon försöker också slå sig in på marknaden med Prime Instant Video. Många sportkanaler har redan skapat egna alternativ. Dessutom ryktas det nu om att Apple spänner musklerna, och också ska lansera ett alternativ.

Netflix tjänar dock fortfarande mycket på att man var första betaltjänsten för streamad tv som faktiskt fick med sig användarna, och därför associeras med konceptet. Dessutom hyllar användarna faktumet att Netflix fortfarande låter dig se på tv helt utan att behöva genomlida reklam.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements