Tidigare SD-politiker åtalad för grovt vapenbrott

I februari i år greps 4 män i Gnosjö som misstänkta för grovt vapenbrott. Flera vapen hittades i en fabrikslokal med koppling till de fyra männen. Det har senare visat sig att det pågått vapentillverkning i lokalerna. Den tidigare sverigedemokratiska kommunpolitikern Robin Natzén var en av de gripna männen. Han har nu åtalats tillsammans med två andra män för misstanke om grovt vapenbrott. De ska ha tillverkat en stor mängd så kallade pennpistoler, innehaft ett automatvapen och ett armborst samt en stor mängd ammunition.

Vid razzian mot en fabrikslokal utanför Hillerstorp hittades också ett par motorcyklar försedda med Bandidos-dekaler. Dessa ägs sedan förra året av en man med koppling till lokalen. Han är inte en av de som åtalats för vapenbrott. De två motorcyklarna har dock beslagtagits av polisen på grund av en annan polisutredning nere i Skåne. Exakt vad den handlar om är oklart då det är hemligstämplat. Det är dock känt att Bandidos MC eller medlemmar i Bandidos MC misstänks för att ägna sig åt storskalig handel med stulna motorcyklar och mc-delar.

Polisen misstänker att vapnen tillverkats för att säljas till Bandidos men någon sådan koppling har inte kunnat fastställas under utredningens gång. Den tidigare kommunpolitikern är enligt uppgifter från olika håll vän med en person som misstänks för mordförsök på presidenten i Rock Machine MC. Den för mordförsöket misstänkte mannen ska enligt uppgift vara medlem i Bandidos.

Förutom vapen hittades också amfetamin och annan narkotika i fabrikslokalen och hemma hos en av de åtalade hittades instruktionsböcker om hur bomber, maskinpistoler och ljuddämpare tillverkas. Ingen har åtalats för narkotikabrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements