Etagevåning i Vasastan och 500 000 i skokartong

En 26-årig man som anses vara ledande i den så kallade Vårvädersligan har åtalats för två fall av penningtvätt. I det ena fallet togs han i en bil med 241 900 kronor i en plastpåse och i det andra fallet togs han när han överlämnade 518 400 kronor i en skokartong till en annan man. Enligt åtalet kommer pengarna från narkotikahandel på bl.a. Vårväderstorget i södra Biskopsgården. Vid husrannsakan i hans etagevåning i Vasastan hittade dyrbara märkeskläder och fina klockor med mera.

Tillsammans med 26-åringen har också en 23-åring åtalats. Om 26-åringen anses vara en central person i Vårvädersligan så påstås 23-åringen i åtalet vara en av gängets flitigare knarklangare. Foton på stora buntar pengar hittades i 23-åringen mobil. Både 26-åringen och 23-åringen förnekar brott. Vid fällande dom ligger straffskalan på mellan 6 månaders och 6 års fängelse.

26-åringen som i alla fall bevisligen innehade en etagevåning i Vasastaden och mycket stora summor i kontanter, totalt mer än 700 000 kronor heter Eddie Jobe. Han har förutom att han anses vara ledande i Vårvädersligan också haft en ledande position i organisationen Pantrarna. Pantrarna är en organisation som kämpar för att det ska bli bättre i Biskopsgården för ungdomar. Det känns inte som om Eddie Jobe borde kunna vara en lämplig företrädare för organisationen. Det kan dock nämnas att det var länge sen han var aktiv i Pantrarna. Det faktum att han var aktiv i Pantrarna innebär inte heller att organisationen på något sätt är eller har varit kriminell. Om den nu finns fortfarande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements