En nazistgrupp mindre – SVP försvinner

Svenskarnas Parti (SvP) har beslutat upplösa sig. Det är bra och det är en framgång för antirasismen/antifascismen och antirasistisk/antifascistisk aktivism i Sverige. Genom ständiga protester, genom att aldrig lämna nazisterna i fred, genom att ständigt protestera mot dem har en stark press skapats som gjort det svårt att vara nazist och för nazistgruppen SVP att växa.

Bidragande till problemen för nazistgrupperna är säkerligen också förekomstens av fascistpartiet Sverigedemokraterna (SD) som lockar de flest av de rasister som finns. Detta har gjort det svårt för nazistgrupperna att rekrytera nya medlemmar och sympatisörer.

Svenskarnas Parti har enligt dem själva misslyckats att växa och rekrytera nya aktivister. Senaste valet ser de som ett fiasko och det har därför beslutat upplösa sig själva. Kvar finns nu bara en större nazistgrupp, Svenska Motståndsrörelsen (SMR).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “En nazistgrupp mindre – SVP försvinner”

  1. Det är en glädjande framgång, dock innebär den inte att nazismen är besegrad. Svenskarnas Parti var ett projekt som syftade till att skapa en nazistisk plattform inom ramen för vårt demokratiska system. Målet var att etablera sig på den kommunala nivån och i dess församlingar och bygga vidare från detta. Nu lyckades – tack och lov – inte detta varefter dessa bruna krafter, helt rationellt, drog slutsatsen att ett nazistiskt parti, som försöker verka inom det demokratiska systemet, är någon framkomlig väg. Dock, dessa vämjeliga krafter lär dyka upp i nya skepnader – fortsättning lär dessvärre följa.

Kommentarer inaktiverade.