Kriminalvårdare misstänkta för att ha orsakat en flyktings död

I samband med en utvisning från Sverige avled en man. Mannen var från Irak och hans asylansökan i Sverige hade avslagits. Vid utvisningen som skulle ske med flyg från Arlanda var mannen orolig, ville inte sitta still och ville prata med flygkaptenen. Det slutade med att flygpersonalen inte ville flyga med den oroliga mannen ombord. När han skulle föras av flygplanet igen blev mannen först medvetslös och avled därefter.

De två kriminalvårdare som var mannens eskort och följeslagare är nu misstänkta för att ha vållat mannens död. Detta innebär att de är misstänkta för att genom oaktsamhet agerat på ett sådant sätt att mannen avled. Utredningen förväntas ta lång tid  och om det blir åtal sker det sannolikt inte förrän i höst.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements