Mord i Bergsjön – man hittad i Partille

Vid två-tiden natten till idag fick polisen larm om skottlossning på Galileis gata i Bergsjön. Strax därefter fick de larm om en skjuten man i Partille. Hur mannen tagit sig till Partille vill polisen inte tala om. Men det verkar ju troligt att någon annan försökt köra honom till Östra sjukhuset. Det är längre att köra över Partille dit än över Gamlestaden men går lika fort. När han dött på vägen har de dumpat honom istället. Den skjutne mannen är i 20-årsåldern, känd av polisen sen tidigare och hemmahörande i Bergsjön. Det hela bär alla spår av en gänguppgörelse och den unge mannen har koppling till det gruppering som kallas den yngre falangen i Bergsjön.

Skjutningarna i gängmiljöerna duggar tätt. En skjutning i veckan i snitt. Situationen har varit liknande sen omkring 2006. Några år i mitten med lite färre skjutningar med en våldsam period innan och efter.

Detta mord är kopplat till skottlossningen i Gamlestaden. En nära anhörig till den 25-åring som sköts där satt i samma bil som den i Bergsjön dödade 20-åringen. I bilen fanns ytterligare en person. Alla är knutna till den yngre falangen i Bergsjön.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements