Jonas Falk släpps fri

Svensken Jonas Falk (tidigare Jonas Oredsson) åtalades i Spanien tillsammans med 5 andra svenskar och några personer med annat medborgarskap för skattebrott, penningtvätt och deltagande i kriminell organisation. Rättegången ställdes in en rad formella fel begåtts under utredningen enligt den spanska domstolen. De bestämde också att Jonas Falk och de andra åtalade skulle sätta på fri fot.  Fallet är dock inte nerlagt, men utredningen måste göras om ifall målet ska kunna tas upp igen.

Den spanska rättegången har kopplingar till ett åtal i Sverige för narkotikabrott. I det målet frikändes Jonas Falk helt när ärendet behandlades i hovrätten. När nu Jonas Falk nu släpps har han suttit hela fyra år i häkte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements