Surfandet på tågen blir inte bättre

Det var meningen att internetförbindelserna på tågen i Sverige skulle bli bättre. Ett nytt system har byggts upp för att möjliggöra det. Men det finns ett stort problem. De nya systemen hotar säkerheten på järnvägen och Trafikverket har hotat med att stoppa alla tåg om systemet tog i drift. De nya mobila bredbandssystemen hotade att störa ut Trafikverkets kommunikation med tågen och tågoperatörer och därför har nu Post- och Telestyrelsen (PTS) tillmötesgått Trafikverket. Starten av de nya systemen skjuts upp tills 2016 medan alla inblandade funderar på hur säkerhetsproblemen ska lösas.

Inte för att det betyder så mycket för att tågen ska gå. Varje dag står tåg still någonstans i Sverige. Orsaken är i 90 procent av fallen bristande underhåll. Det bristande underhållet beror i sin tur på privatisering, uppstyckning, marknadslösningar och annat. Järnvägen är helt enkelt inte ett system där upphandlingar, uppstyckning, marknadslösningar etc fungerar. Det behövs helt enkelt ett monopol för att det ska fungera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements