Korkad våldtäktsmisstänkt politiker hävdar att han blev förförd

En f.d. politiker och nämdeman i 50-års åldern i Skaraborg står åtalad för våldtäkt på barn (minderårig). Han åtalas för att ha haft sex med en 17-åring på ett LVU-boende (hon var alltså omhändertagen för tvångsvård) där han arbetade. Politikerna försvarar sig med att han blev förförd. Det är korkat på flera plan.

Dels kan en 50-årig man utan problem bara avvisa en tonåring som vill förföra en vilket han naturligtvis borde ha gjort som anställd på boendet. Dessutom har mannen haft sex med tonårstjejen minst två gånger. Så mycket för förförd. Dels kan det vara olagligt att som en 50-åring man ha sex med en tvångsvårdad 17-åring oavsett om det varit tonåringen som tagit initiativet eller inte. Oavsett om det skett i samförstånd eller inte. Det behöver alltså inte finnas nåt våld eller tvång med i bilden, enligt lagen kan det vara våldtäkt ändå.

En dumskalle till politiker onekligen. Han är häktad och ska så förbli fram tills domen kommer i juni.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Korkad våldtäktsmisstänkt politiker hävdar att han blev förförd”

 1. Kommentar från Hans Norebrink:

  Självklart kan även en medelålders man bli förförd av en tonårsflicka. Det är ju heller i princip inga problem om hon är över 15 år. Självklart kan man också tacka nej till att låta sig bli förförd. Men varför skulle man det om båda vill?

  Problemet här är att hon är i beroendeställning, han har makt över henne, han har en professionell roll som sätter gränser för vad han får göra. Och där ingår absolut och enligt lagen ett helt rättfärdigt förbud mot sex med person i underordnad ställning.

  Som många unga män fascineras och vill visa upp den muskulära makt de får från sin nya styrka, så fascineras många unga kvinnor av sin nya sexuella makt och det inflytande de kan få över män. De kan förföra.

  Men bakom detta kan ju ligga olika former av psykiska problem, som tar sig uttryck i sexuell frisläppthet för att bli uppskattad. Därför är det förstås som anställd på ett behandlingshem fullständigt oprofessionellt och omoraliskt att inte sätta gränser som aldrig får överskridas.

  Hans Norebrink

  1. Problemet är något annat och mycket större än vad du har förstått. Det är nämligen att han har makt över henne av en anledning och han behöver den makten för att kunna utföra sitt jobb.

   Men om det stämmer att han blivit förförd så är det inte längre han som har makten utan tjejen vilket gör att hon kan manipulera honom till annat än sex.

   De intagna på ett sådant ställe är ofta mycket manipulativa och kan man inte hantera det så har man inget där att göra.

   Sen är det där med ”sexuellt lössläppthet för att bli uppskattad” svammel. De flesta knullar därför att de njuter av det och inget annat. Sen finns det en liten minoritet som använder sex för att bli uppskattad men bara en ytterst liten majoritet har det utan att själv njuta av det.

   Att både män ock kvinnor gillar att ha sex med personer i maktställning har helt andra anledningar än att få inflytande. Det är i genernas överlevnads intresse att att bidra till omgivningens välfärd då omgivning iaf historiskt delar våra gener. Social status fås i regel genom socialt engagemang som stärker genernas överlevnad och sexuell attraktionskraft är bara ytterligare ett sätt som detta stärkande av genernas överlevnad belönas av gruppen.

Kommentarer inaktiverade.