Snart elbussar på Göteborgs gator

Det är inte första gången förstås. Det har funnits elbussar förut, trådbussar. De linjer jag kommer ihåg var bussarna upp på Masthugget och upp på Gråberget. Där går inge elbussar. Nu ska en annan stadsdel på en höjd i Göteborg, Johanneberg, få elbussar av en ny sort. Av två nya sorter, faktiskt. De har redan setts rulla på Göteborgs gator. På prov och för test, för den linje de ska köra startar inte förrän om nästan lite mer än en vecka, den 15 juni. Helelektriska bussar och laddhybrider. De är overkligt tysta och kommer med all sannolikhet att orsaka en del olyckor med fotgängare och cyklister då de inte går att höra. Det är ett problem som måste lösas.

Busslinjen, nummer 55, kommer inte att gå ända upp på höjden i Johanneberg men på Gibraltargatan för att sen runda Chalmers och gå ut till Lindholmen. Från Chalmers till Chalmers med andra ord. Kanske kan den nya linjen som ska ingå i linjenätet, men ändå bara vara på prov, avlasta terrorbussen 16 som i rusningstrafik ibland kan vara som tunnelbanan i Tokyo. Otroligt mycket folk, trångt och bökigt.

Busslinje 55

Busslinje 55

Den nya busslinjen borde dock kört via Pilbågsgatans hållplats innan den körde runt Chalmers. Då hade det varit en användbarare linje. Nu ligger hållplatserna visserligen bra i förhållande till Chalmers, men mycket dåligt i förhållande till var studenterna och andra människor i södra Göteborg bor. Men skulle linjen dragits på detta sätt så hade det varit tvunget att lägga ändhållplatsen/laddningsstationen på ett annat ställe än där den ligger idag. Det hela är som jag ser det inte helt genomtänkt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements