Stort marijuanabeslag med koppling till Backagänget

Göteborgspolisen gjorde i slutet av maj ett beslag på 75 kilo marijuana vid ett tillslag mot en företagslokal på Hisingen. Tillslaget gjordes efter en längre tids spaning. Försäljningsvärdet för den beslagtagna narkotikan, som polisen tror skulle säljas i hela Göteborg, beräknas till omkring 9 miljoner kronor.

En ung man med kopplingar till kriminella nätverk i stadsdelen Backa har häktats misstänkt för grovt narkotikabrott. Han ska enligt polisen och annan media inte vara huvudman i narkotikahandeln och med tanke på mängden som hittades vid beslaget tror polisen att det finns en omfattande organisation bakom försäljningen. Polisen anser att beslaget vållat brist på marijuana i Göteborg på grund av sin storlek och att detta skapat störningar för narkotikhandeln.

Med tanke på att polisen i vintras sprängde ett vietnamesiskt kriminellt nätverk som producerade och var aktiva i grossistledet för marijuana i Göteborg så kan polisen enligt dem själva på relativt kort tid ha stört marknaden för cannabis-produkter i staden ganska rejält. Kanske innebär dessa beslag och den eventuella bristen på marijuana att motsättningarna mellan gängen ökat med fler skjutningar som följd. Polisen har i så fall stört narkotikahandeln men bidragit till våldsamheter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements