27 personer gripna efter skottlossning

Flera personer ska på måndagskvällen ha skjutit mot ett hus på Ramels väg i Rosengård, Malmö. Personer i huset ska också ha skjutit tillbaka mot dem därute samtidigt som också personer på gården till huset skjutit tillbaks mot de som först sköt mot huset. Det ska enligt uppgifter i media ha handlat om två kriminella gäng som skjutit på varandra. Ingen person verkar ha skadats under skottlossningen.

Polisen var snabbt på plats och kunde gripa ett stort antal personer på gården, i en lägenhet i fastigheten, samt i fordon på väg från platsen. Totalt greps 27 personer som samtliga är misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. Det är mycket ovanligt att så många personer grips i samband med en uppgörelse mellan kriminella gäng om det nu är vad det handlar om. Vid familjefejder är det vanligare att många grips och det hela låter onekligen mer som ett resultat av en familjefejd även om flera av de gripna är kända av polisen sen tidigare.

I söndags kväll sköts det mot en annan lägenhet på Ramels väg. I det huset bor en person som avslöjats som tänkbar poliskälla i målet om bombningarna mot fastighetsbolaget Victoria Park, dock inte i den lägenhet som då besköts. Han har tidigare hotats av den huvudåtalade i rättegången kring bombdåden. Polisen vill inte säga om det kan finnas något samband mellan den händelsen och måndagens stora skottlossning. Inte heller vill de uppge om den tänkbara poliskällan kan ha varit det tilltänkta målet för skjutningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

PS. 17:14 Polisen har senare uppgivit att det finns ett samband mellan rättegången kring bombdåden mot Victoria Park och måndagens skottlossning

Advertisements