19 anhållna för mordförsök i Malmö

Herrgården i Rosengård, Malmö

Herrgården i Rosengård, Malmö

Efter den stora skottlossningen i Rosengård i måndags då 27 personer greps har 19 personer anhållits som misstänkta för mordförsök. Det har visat sig att skottlossningen har samband med den rättegång som just nu pågår kring bombdåd riktade mot fastighetsbolaget Victoria Park. Skotten i måndags kväll var riktade mot personer, kanske främst mot en person som bor på Ramels väg där skjutandet ägt rum, som misstänks ha pratat med polisen i samband med rättegången, dvs mot vittnen. Detsamma gäller en skottlossning i söndags kväll. Aldrig tidigare har så många gripits i samband med en skottlossning och aldrig tidigare har så många anhållits som misstänkta för mordförsök på en gång.

I gammelmedia görs försök att förklara detta med att polisen arbetar bättre, men det är nog ganska säkert att det handlar om ren tur. Polisen råkade vara nära, poliosen kom till platsen för skottlossningen snabbt och polisen kunde snabbt gripa en stor mängd misstänkta. Jag tror inte det har någonting med förändrat arbete hos polisen att göra. Det var nog mest lite tur. Inte heller vet vi vad det kommer att leda till u slutändan. Kanske blir bara några stycken åtalade och resten släppta.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements